Japantur - dagbog uge 7-8, 2011

Så er jeg tilbage i Japan, efter en flyvetur hvor jeg blev opgraderet til 1. klasse. Kan jeg kun sige at jeg er 100% klar til at prikke koi ved forhåbentlig mange af de forskellige avler, jeg skal besøge over de næste 10 dage.
Mange har spurgt, hvorfor jeg først tager herud nu og ikke før, da nogen tror at alle koiérne er solgt på dette tidspunkt.

Til dette kan jeg kun sige, at der er altid koi at købe i Japan, Spørgsmålet er bare hvilken koiér man ønsker at købe.

Tager vi efteråret så høstes der koi fra mudponds, fra det tidlige oktober og hel hen i slutningen af november. Så skal man være førstevælger er det ikke nok at være i Japan hverken i 1 eller 2 uger for enten komme man for sent eller så rejser man for tidligt.
Tager Vi derimod foråret så har tidspunket for turen en anden dagsorden, for mit vedkommende er det Tosai der har den største prioritet.

Fra november og frem til salget begynder igen i slutningen af Januar, er det stort set alle koi farme overloadet med koi. Først når salget starter igen, bliver der plads til at sortere og for dele de forskellige koiér. Dette betyder, at mange avler ikke tillader at der prikkes i deres tosai. Da de ikke selv har haft mulighed, på grund af plads mange til at sortere dem op i de forskellige kvaliteter.

Selv her i uge 7 er der stadig mange tosai der mangler at blive sorteret, inden avleren tillader at der prikkes/udvælges her fra.

Mandag den 14. Februar 2011

I dag skal vi starte på Matsue koi farm, en køretur der normalt tager ca 2 timer, men i dag tog den noget længere.

Så til alle jer der tror at der aldrig er vinter i Hiroshima/Okayama området, kan jeg sige at I tager helt fejl. For det har sneet hele dagen fra vi stod op og stadig her til aften, heldigvis er der 4 – 5 g.C så sneen tør hurtigt igen

På Matsue koi farm fik jeg prikke Jumbo Tosai Kohaku m.fl.

Efter Matsue gik turen vidre til Watanabe (Koi Club) og selv om det efterhånden er længe siden, at jeg har haft kunder med forbi denne avler sidder klistermærket som i efterlod stadig på døren til hans kontor som det eneste

Hos Watanabe blev der prikket Kumonryu

Den sidste avler vi skulle forbi i dag var Ehara, men vi kunne ikke rigtige blive enige om priserne så der blev ikke prikket koi hos Ehara i år.

Søren Okayama Japan

Tirsdag den 15. Februar 2011

Det var dejligt at stå op til en solrig morgen hvor det meste af sneen var smeltet i nattensløb

I dag var planen at vi skulle starte på Momotaro Koi Farm og her fra videre, men sådan gik det ikke helt for jeg har brugt hele dagen på at prikke Tosai og lidt andet godt på Momotaro Koi Farm.
Dagen er bare fløjet afsted og det var en fornøjelse at se far og søn sammenarbejde.

Jeg vil tro at vi hen over dagen har haft omkring 3500 koi i hænderne. Her er et udpluk af dagens høst

Undskyld den dårlige billede kvalitet men jeg er først ved at finde ud af min kamara så det bliver forhåbentlig bedre i morgen.

Søren Okayama Japan

Onsdag d 16. Februar 2011

Dagen i dag her været mere elle mindre transport dag dog med et lille stop hos Yamatoya. Jeg/vi skulle jo lige se hvordan min Showa havde det.

Vi kørte fra Okayama omkring kl. 08.00 og satte retningen direkte mod Yamatoya Koi Farm det er er tur på knap 300 km. Vi ankom til farmen omkring kl.12.00

Da vi ankom var Yamatoya i gang med at sortere hans tate-goi, så vi gik ind i det koi hus hvor min Showa svømmede rundt. Lidt efter kom Yamatoya, han begyndte straks at gøre klar til at bowle Showaén.

Der findes ingen der kan håndtere koi som Yamatoya.

Dejligt at se at sumién er begyndt at komme igennem, men der må stadig godt et par år endnu inden den er helt igennem.

Her efter blev der tid til lidt snak samt frokost i kontoret.

Vi kørte nu videre mod Kyushi Island og havde egentlig planlagt, at vi skulle prikke koi hos Ando. Men da vi kom dertil, var solen allerede begyndt at gå ned,
så det blev kun til lidt hurtig snak, inden vi kørte det sidste stykke mod hotellet.
Satser på at komme forbi Ando på fredag, når vi er på vej tilbage til Okayama.

Søren
Kurume
Kyushi Island

Torsdag d 17. Februar 2011

Efter en hård aften på en af de lokale snack´s var det rart, at Vi først skulle køre fra hotellet kl. 08.30, da den første aftale var sat til kl.09.00.

Vi startede på Okawa Koi Farm og fik lidt snak om priser m.m. Så gik brødrene i gang med at indfange koiérne i det første bassin, så vi kunne komme i gang med at prikke/udvælge.

Da vi var færdige blev vi inviteret på middag på det lokale spisested.
Eftermiddagen kørte Vi videre til Ogata Koi farm.

Her var vi resten af dagen

Jeg fik prikket nogen Nisai Aka Muji samt nogle forskellige mix.

Er lidt presset lige nu, da Vi skal ud og spise med Okawa brødrene.

Søren
Kurume
Kuyshi Island

Fredag d 18 Februar 2011

Som jeg skrev i går skulle Vi ud og spise med Okawa brødrene, og jeg skal love for at de giver den gas........... både under og efter maden.
Men dette resulteret også i, at Vi igen i dag startede på Okawa Koi farm, hvor Vi fik lov at prikke i deres Jumbo Tosai Gosanke.
For som de sagde, så er Vi Gosanke avler, og alt det andet er bare pynt.
Det bassin Vi skulle prikke i, fik vi slet ikke at se i går

Efter en sjov morgen kørte vi til Ando Koi Farm. Men Vi kunne ikke rigtige blive enige om prisen. Så vi kørte videre uden koi.
Øv, Øv for det første var hans Jumbo Tosai ikke så store som sidste år og for det andet var prisen tæt på det dobbelte.

Nu skulle Vi på den lange tur til Okayama med et enkelt stop på vejen, hvor vi skulle besøge en lille avler, som også hedder Watanabe.

Her blev der prikket lidt forskelligt blandt andet denne Asagi, samt denne Shusui. Som begge er i den rigtige ende af kvalitets skalaen.

Det er blevet sent og jeg er tilbage i Okayama. Jeg har kun en dag tilbage i dette område inden turen går til Niigata i morgen aften.

Søren
Okayama
Japan

Lørdag d. 19 Februar 2011

Så blev det den sidste dag i det sydlige område
Vi kørte fra Okayama kl. 8.00 og mod Hiroshima en tur på ca 1,5 time.
Den første avler i dag var Takigawa og som altid var han i godt humør.

Jeg fik prikket Jumbo Tosai Go sanke med flere. 

Da vi var færdige ved Takigawa kørte vi videre mod Oyama, men midt på turen kørte Paul ind til siden.
Herefter lavede han en uvending og sagde, der er lige noget vi skal prøve. Vi kørte et stykke herefter drejet vi ind af en anden vej. Paul sagde, se lige dette skilt i siden af vejen, det betyder musik vejen, i det samme begyndte vejen at spille musik en hel vild oplevelse.
Der var skåret riller i vejen med forskellige afstand, så det gav forskellige toner i dækkene.

På Oyama Koi Farm kunne jeg ikke rigtige finde hvad jeg søgte, så vi forsatte videre til Kato.

Kato er en lille hobby avler, så det er altid spændende og se hvad han har i sine bassiner. For nogle gange er der intet og andre gange er der masser af koi. I dag var en af de bedre dage, så jeg fik prikke lidt forskelligt bl.a nogen Kujaku og Tancho´s

Det er blevet aften og jeg sidder i toget på vej mod Niigata hvor jeg har den første aftale i morgen kl. 9.00.

Søren
et sted imellem Okayama og Niigata

Søndag d 20. Februar 2011

Så er Vi kommet til Niigata, og det har været en meget travl dag. Af avler jeg har været forbi i dag kan nævnes Conias, Shinoda, Otsuka, Aoki, Katsumi,
Ikarashi Yorijo, Kase, Hirashin og Mano.

Det har været en god dag, så nu skal der slappes af en time eller 2 og her efter er det direkte i seng så vi kan være klar igen i morgen.

Søren
Ojiya, Niigata
Japan

Mandag den 21. Februar 2011

Her i Niigata er vejret stadig godt, men på trods af, at det ikke har sneet de sidste 2 – 3 uger og at sneen smelter dag for dag.
Men der ligger fortsat masse af sne langs vejene.

Dagen i dag var knap så hektisk som i går. Så jeg har haft tid til af finde en del, af de kunde ønsker, som jeg fik med til Japan.
Af avler som vi var forbi i dag, kan nævnes Ghogorou,Yamazaki, Suda, Tsuna, Tazawa, Izumiya og Miyatora.

Så er der kun en dag tilbage af turen rundt i Japan. Jeg er ved at havde fundet, det jeg søgte. Så jeg har kun planlagt 2 besøg i morgen, men nu må vi se hvad dagen bringer.

Søren
Ojiya Niigata
Japan

Tirsdag d 22. Februar 2011

Så blev det min sidste dag på dette års forårstur til Japan Det har været 10 dejlige dage i koiéns tegn fra morgen til aften. Men også hårdt arbejde.

Dagen i dag er mest gået med at finde de sidste kunde ønsker, men fandt da også andet.

Over alt i Niigata er der travlhed med, at sikre ingen kommer til skade ved sneskred. Derfor kører der maskiner og læsser sne på næsten hver en vej.

Listen af avler Vi var forbi idag er lang, men jeg kan da nævne Hirasawa, Tarazo, Yamajyu, Takano, Oofuchi m.f

Tilslut kan jeg kun sige at jeg glæder mig til koiérne kommer hjem, og endnu mere til at kunne fremvise dem i butikken.
Vi ses i Mesing

Søren
Ojiya Niigata
Japan