Parasitter

På denne side kan du finde mikroskopbilleder af de typisk forekommende parasitter på koi karper og andre havedamsfisk af karpefamilien.

De viste foto og videoklip er vores egne optagelser og hovedsageligt samlet sammen i Koi Team Enghavegaard's egen karantæne og forretning og i mindre grad ude ved nogle af vores kunder under konsulentbesøg.

Alle angivne behandlingsformer er vores egne erfaringer og hvad vi gennem tiden har haft mest held med.

Behandlingsformerne skal derfor tages med et vist forbehold, da fiskesygdomme og behandling heraf, altid er meget situationsbestemt og mange faktorer kan spille ind, som f.eks. tidligere sygdomsforløb, parasitangrebets omfang, vandkvalitetet,  vandtemperatur, Ph-værdi, rengøringsniveau af dammen og filtre, filterets type, størrelse og effektivitet.

Koi Team Enghavegaard stiller vejledende foto til vore kunders private afbenyttelse i fbm. identificering af mulige parasitproblemer i eget mikroskop.

De viste parasitter er opdelt efter art, hvoraf nogle er vist i forskellige forstørrelser på mikroskopet, for en endnu bedre identificering. Efterhånden som vi møder flere parasittyper, vil vi lægge dem ud på denne side.

Koi Team Enghavegaard kan ikke påtage sig ansvaret for evt. fejldianostiseringer eller fejlbehandlinger i denne forbindelse.